Afgelopen dagen is erop nieuw veel geproduceerd en gepasteuriseerd en dan is iedereen weer trots op gemaakte producten. Naast de soepen dit keer ook opnieuw veel jam, bosbessen met port en cranberry met rozemarijn. Zowel voor de Hotels als wel voor de consument. Honderden potten staan dan door de centrale keuken opgesteld om geëtiketteerd te worden. De jam wordt gewoon gemaakt op de ouderwetse manier en gaat kokend in steriele potjes om daarna omgekeerd af te koelen. De glazen potten soep worden na pasteurisatie snel teruggekoeld naar vier graden wat ons een houdbaarheid garandeert van acht weken binnen ongekoelde ruimten. En tussendoor nog enige tientallen kilo's mooie rundersucades voor de Hotels, even kleuren en dan in de jus met aromaten s'nachts de oven in en veertien uur op lage temperatuur gewoon langzaam garen, terugkoelen, vacumeren en dan op transport. De jus vacumeren we apart en een heel 'klein' deel is voor morgenvroeg, gewoon een beetje jus op een plak witbrood, slechte gewoonte..........................??
Geen opmerkingen:
Een reactie posten