maandag 21 maart 2011

Hoe motiverend................

Vandaag kreeg ik iets te horen, waar ik niet vrolijker van wordt!!!!! Al jaren leiden we koks op binnen de gespecialiseerde opleidingen, aangeduid als niveau vier binnen de Horeca. De mensen die bij ons werden opgeleid hebben alle het diploma op zak..................en daar doe we het voor!!

De ene leerling is de andere niet, maar dat is mooi aan mensen en ja er lopen ook lapzwansen tussen, maar bij deze opleiding denk ik van niet, hier wordt individueel voor gekozen en dit kost ook nog eens een beste zak met geld. Alleen wat gebeurde er met één van onze mensen die momenteel een gespecialiseerde opleiding volgt, hij werd vandaag onder 'vier ogen' genomen door één der leraren en er werd hem verteld dat hij de opleiding niet zal kunnen volbrengen in verband met zijn niveau. Ook werd er naar zijn leerbedrijf gevraagd, waarbij de leraar na kennisname van ons bedrijf het volgde zei: 'Nog nooit van gehoord, kun je niet beter een ander bedrijf kiezen'. Dus deze 'clown' die optreed binnen een ROC ergens in het midden van het land wil alleen optreden voor 'jongens en meisjes' die werken bij bedrijven die hij kent en of sterren hebben.....................!!!! ...Alle andere bedrijven missen klaarblijkelijk iets....................................????

Nee, wij hebben geen sterren en die hoeven we ook niet !!!!!!!!!!!!!!!

Nee, we werken niet met texturas, bewuste keuze..........................!!!!!

Nee, we gebruiken geen moeilijke benamingen...................................!!!!!!!!

Nee, we willen geen 'grote schuimbaden'........op het bord...........!!!!!!!!!!!!!!

Weet je waar ik bang voor ben 'meneer' dat je meer moet meegaan met de tijd.......'back to basic' is het nu, al het andere blijkt...................passé, net als jij met je....''motivatie''.....
En ik zal aan de leerling vragen of hij deze meneer een keer wil meenemen om cantharellen te zoeken als het seizoen daar is...oog hebben voor de natuur en gewoon lekker koken is toch 'basic'!

1 opmerking:

  1. Hier wordt ik altijd ongelooflijk triest van, men kijkt naar namen, buitenkant en mooie plaatjes en niet naar inhoudt!! Laat ze maar aantonen met harde bewijzen dat iemand ongeschikt is, pffff Het is aan opleidingen de taak om samen met de leerbedrijven en de leerling te proberen er alles uit te halen en dan kan een beslissing als deze niet als een mededeling af gedaan worden! Geen contacten met het leerbedrijf hierover gehad?? Ik durf te beweren dat "deze" leerling toevallig wel bij een echt leerbedrijf werkt waar naar leerlingen geluisterd wordt en waar ze een ZEER gedegen opleiding krijgen door echt vakmensen!!!
    En als iemand daar anders over denkt wil ik daar zeer graag mee in discussie!!
    Wim Geerling
    Docent koken van wat in hun ogen waarschijnlijk een onbelangrijk schooltje is uit Drenthe!!

    BeantwoordenVerwijderen