Gisteravond een tapas sessie gehad met een groepje leuke dames (vrijgezellenfeestje), vijftien gerechten bereiden binnen twee uur en dan eten en genieten. Onze sessies beginnen altijd met de ontvangst van de groep, waarna een drankje wordt gedronken en tijdens dit drankje leggen wij 'even' uit hoe de sessie in z'n werk gaat. De recepturen worden uitgedeeld, zodat de deelnemers even kunnen inzien wat er allemaal te gebeuren staat. Dan later nemen wij de deelnemers mee naar de keuken, worden de schorten en mutsen aangereikt en nemen we de details nog even door, zo ook geschiedde gisteravond......................................
We zouden beginnen om vijf uur en dus eindigen met de sessie om zeven uur, waarna de dames ter tafel zouden kunnen. Na mijn uitleg binnen de keuken werd echter gevraagd of ze ook iets later aan tafel zouden mogen, want er moest nog even 'gegolfd' worden, nu vond ik dit wel raar, maar ja misschien hadden ze nog iets in petto voor de 'vrijgezel', dus haak je dan in met, geen enkel probleem, we maken de tapas en wanneer u precies aan tafel wilt gaan maak ons niet uit, al wordt het negen uur. Toen werd er gevraagd of het 'golven' zou mogen gebeuren op ons kantoor en pas toen, toen kreeg ik het in de gaten. Ik verstond golven, maar het bleek kolven.
Golven doe je met een stick in het openbaar.............
Maar kolven doe je op een kantoortje, zonder toeschouwers...................
Verder een heerlijke sessie gedraaid met de dames heb alleen de koks er wel op moeten attenderen dat de melk die ter koeling stond niet mocht worden gebruikt voor de panna cotta......................
Geen opmerkingen:
Een reactie posten