Zeventien januari is de dag van het Sint-Antoniusgilde binnen Hampshire Hotel Wesseling. Op zeventien januari wordt er gekookt voor het gilde en het menu bestaat uit immer traditionele gerechten. Niets aan dit 'menu' mag verandert worden. Gekookte aardappelen en boter voeren de boventoon binnen dit menu.
De eerste gang bestaat uit runderrollade met ambachtelijk bereide ham, gekookte aardappelen, kapucijners en gesmolten boter..............
De tweede gang uit gepocheerde opgebonden stokvis met opnieuw gekookte aardappelen, mosterd en gesmolten boter...........
De Gildenbroeders nuttigen deze gerechten met de lunch en dan om een uur of vijf krijgen zij het gildenbier, een warm bier op basis van oud-bruin en brandewijn. (heftig biertje) In den avond wordt er 'regelbrood' geserveerd met boter, jonge kaas, rollade en ham........
De derde gang van dit menu bestaat uit warme rijst met bruine basterdsuiker, gesmolten boter en gewelde rozijnen.
De Gildenbroeders nuttigen deze gerechten met de lunch en dan om een uur of vijf krijgen zij het gildenbier, een warm bier op basis van oud-bruin en brandewijn. (heftig biertje) In den avond wordt er 'regelbrood' geserveerd met boter, jonge kaas, rollade en ham........
Uitdaging voor de koks: koken zoals ze echt vroeger deden !! Weet dat het Gilde al bestaat van voor 1633.
Ook hebben we dezelfde dag nog een kooksessie binnen één van onze andere bedrijven en dit moet een ''spannende' worden, moeilijk kiezen is dat dan op z'n dag ga je voor traditioneel of voor spannend ???????????????
Geen opmerkingen:
Een reactie posten