zaterdag 1 januari 2011

De nieuwjaarsdagtaferelen

Nieuwjaarsdag is voor velen een dag om bij te komen van een avond en nacht feesten waarbij de alcohol rijkelijk zijn weg vond onder ons 'dorstigen'. Weinigen hebben zin om echt te koken op z'n dag, logisch, maar wat je vaak ziet op een dag als deze is dat men een soepje neemt, een beetje salade en wat koude rollade. Zo ook wij en meer hoeft dan ook niet........



Nu zijn dit volgens velen niet de meest culinaire gerechten die je kunt serveren, maar daar gaat het ook niet om. De tafel (een kleine) wordt voorzien van een stukje linnen en alles komt pontificaal gelijk op tafel, stokbrood en kruidenboter erbij en tast toe..! Heerlijk vind ik dat, geen gesodemieter maar gewoon eenvoudig lekker eten en wat kan een 'eenvoudige tomatensoep met ballen'' dan lekker zijn, evenals een paar plakken koude rollade, heerlijk, maar nu komt het. De huzaar overtrof alles en dit komt omdat Jolanda deze klassieker (waar vele culi's de neus voor optrekken) met liefde heeft bereid zoals dit vroeger thuis ook gebeurde. De ingrediënten voor deze salade bestaan uit aardappel (doré), sucadelapje (stoven voor drie uurtjes), appel, ui, mayonaise, peper, zout en augurk. Het geheim van deze huzaar zit vooral in het ruim van te voren maken en de snijtechnieken betreft aardappelen vergeten, gewoon fijnstampen. De rest van de ingrediënten klein snijden en dat behoeft geen perfecte brunoise te zijn en inmengen met de aardappelen en de mayonaise, op smaak brengen met peper en zout, veel peper (witte gemalen) ruim van te voren maken want dan kunnen de smaken lekker intrekken.

Een heerlijk begin, 'ouderwets lekker eten' op de eerste dag van het 'nieuwe jaar'!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten