donderdag 20 januari 2011

EvenTT Culinair

Veel geleerd deze 'vrije dag' betreft het gebruik van twitter. Vanmorgen toen ik even Tweetdeck opende kwam ik in contact met Martine Hamminga en die twitterd veel, zij opperde om een 'fountain' op te zetten voor EvenTT Culinair. Nog geen minuut later melde Carine (Saisonnier) zich ook en kwam met het idee om het Village Saisonnier als 'Twitter meeting point' open te stellen en dan is een idee snel te verwezenlijken.
Heb even een voorbeeld gemaakt voor een 'fountain' aangaande EvenTT Culinair binnen de beurs Horeca EvenTT, gewoon als voorbeeld met als hashtag ''#eventtculinair'', als je nu tweet met deze hashtag dan verschijnt je tweet automatisch onderin het blog. Binnenkort misschien op grote schermen binnen de beurs en of op websites van exposanten......................??

Vandaar dat ik mij vandaag eens heb verdiept in 'twitterfountain' en dat is inderdaad een mooi middel om 'tweets te laten verschijnen via 'narrowcasting' of 'on screen'. Dit houdt dus in dat als je grote schermen zou plaatsen binnen een beurs en of bedrijf en iedere bezoeker is op de hoogte van de HASHTAG, dat de schermen continue wordt voorzien van de nieuwste tweets die bijvoorbeeld nu dan gaan over EvenTT Culinair, Horeca EvenTT en het Village Saisonnier gaan. De nieuwe hashtag (verzamelpunt van gelijkgezinde tweets) zal waarschijnlijk 'EHVS' worden. Dit houdt dus ook in dat exposanten van de beurs hun tweets via deze hashtag kunnen laten lopen. Je kunt de 'fountain' ook zelf gebruiken binnen je website, klik op 'share', pas de maat aan en plak de html binnen de site.
Als de Hashtag straks inderdaad EHVS wordt, dan wordt dit wel getwitterd, maar probeer maar eens, maak een tweet aan met (#eventtculinair) en kijk of de tweet verschijnt in onderstaand venster van het blog, toets F5 voor het opnieuw inladen van het blog als de tweet niet verschijnt.
Binnenkort meer hierover, eerst even roken....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1 opmerking: