woensdag 18 januari 2012

#Horeca ... alleen het totale plaatje is belangrijk......

Binnen de horeca werken we met een veelheid aan mensen die allen, per afdeling, het totaal plaatje vormen binnen een gekozen bedrijfsstructuur. Een horecabedrijf voor de schermen is enkel en alleen maar bezig..... om de gasten te plezieren en te vermaken binnen een gekozen ambiance..... Voor de schermen.... worden de gasten gerespecteerd....en is er ook respect voor collega's onderling..... achter de schermen heerst er ook respect voor elkaar.... want de keukenteams zorgen ervoor dat de gasten verwent worden op het bord... en de bediening zorgt ervoor dat het bord met 'respect' de gast bereikt........ en zo hoort het ook te gaan.....

Er is echter nog een groep mensen die alle respect verdienen en dat wordt wel eens vergeten.... en dat zijn de mensen..... die ervoor zorgen dat de serviezen, potten en pannen weer 'proper' zijn voor de volgende dag...... en voor deze mensen heb ik veel respect..... de afwassers....



De afwas.... vaak het 'ondergewaarde' kindje binnen een horecazaak... al zijn er ook grote 'chefs' die  ook veel respect hebben voor de mensen die deze 'job' uitoefenen en hun werk elke dag opnieuw....'aangenamer' proberen maken.... Jilt Cazemier van restaurant De Vlindertuin is hier een groot voorbeeld in geweest... Hoe maak ik het de afwassers aangenamer binnen hun 'werkruimte' .... gekleurde tegels..... muziek.... Jilt ging ver...... heel ver...... 



Echter je kunt ook gaan zoeken naar manieren, om het voor deze afdeling wat aangenamer te maken, zonder dat dit een investering met zich meebrengt, één van die manieren is er één om meer 'respect' te verkrijgen voor deze tak van sport. Je stuurt de gehele afwasbrigade met vakantie..... zodat keuken en bediening het 'even' zelf moeten bijhouden.... en zie, ineens gaat alles veel efficiënter, want dan wordt er ineens veel meer over nagedacht, dan worden ook vanuit een keuken, minder potten en pannen 'aangedragen'...en ook de bediening zal efficiënter omgaan met het servies wat ter 'spoelkeuken' gaat.....   



En de tweede manier is de kleding aan te passen van de 'afwas' dames..... alleen ben ik dan bang dat ze zelf niet eens meer hoeven af te wassen..... dan komen de 'koks' wel even meehelpen.... en dat moeten we niet hebben.... De beste manier is de eenvoudigste... en deze heeft enkel en alleen maar te maken met respect... en het mooie van deze manier is dat je dan respect terugkrijgt.... en dat wil toch iedereen.... 'respect'.....



Toch raak ik nu zelf in de war.... of is de tweede methode de beste... het aanpassen van de outfit...nou ja, dit is natuurlijk uit te testen...en dan gewoon kijken naar de resultaten.... respect !!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten