dinsdag 20 december 2011

#Respect voor de #hulpkoks binnen de echte koude keuken...

Buiten de 'normale' keuken om, heeft ons bedrijf een voorbereidingskeuken.... en binnen deze voorbereidingskeuken heerst een temperatuur die mij niet kan bekoren..... Binnen deze voorbereidingsruimte heerst een temperatuur, die haccp gecontroleerd is aangaande klimaatbeheersing en binnen deze ruimte worden de voorgerechten bereid aangaande partijen en of buffetten...... tevens is deze ruimte geschikt als zijnde...... 'blast chiller'.....  


Het bedenken van gerechten is het 'mooie' gedeelte van ons vak..... maar het spannende is vaak om deze gerechten ook zo ter tafel te krijgen..... want dat is een ander verhaal. En daarom heb ik groot respect voor 'deze' hulpkoks.... die ervoor zorgen dat welk verzonnen gerecht dan ook..... per honderden....als zijnde kopie...... op de borden terecht komen.... in een goed geoutilleerde ruimte.... waar de temperatuur aanvoelt als 'onder nul'...... Honderden voorgerechten worden hier geproduceerd..... en honderden desserts..... en dat gaat op een zeer gedisciplineerde manier en bovenal met werkvreugde.... en daarom petje af.... voor deze collegae..... hier onder te zien met een 'partijtje van een transportbedrijf'..... (afgelopen zaterdag)





Vandaag hebben we honderden parfaits en rolleau's voor de kerst.... voorbereid en daar wilde ik bij zijn.... dus de voorbereidingsruimte in....... mensen, mensen..... wat is het daar.........



Er zijn warmbloedigen en koudbloedigen binnen de natuur....maar ook binnen keukens..... blijkbaar.... sommigen staan te werken in een t-shirt... terwijl ik voor een winterjas en handschoenen zou willen gaan...... gelukkig maar dat er #hulpkoks bestaan.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten