vrijdag 23 december 2011

#Kerst .. mise en place is het halve werk :-)

Een goede voorbereiding is het halve werk, wordt er vaak gezegd binnen de horeca.....


En daar zijn we nu al een paar dagen mee bezig...... met de mep.... voor zo'n kleine tweeduizend gasten die komen consumeren... dus dat zinnetje roep ik telkens opnieuw op..... mep is het halve werk...... mep is het halve werk..... 


Als de mep het halve werk is, ben ik benieuwd wat er nog komen gaat.... met rolcontainers vol kwamen de bestellingen binnen deze week.... op pallets tegelijk..... de rolcontainers doen nu dienst als opslag en de pallets liggen gestapeld bij de 'achterdeur'.... een stapel waar je niet overheen kunt kijken.... en dat betekend dat alles wat is binnengekomen.... verwerkt is..en of klaar ligt om te bereiden...


Nog één dag te gaan naar de andere 'helft' van het werk..... en daar ben ik ben heel benieuwd naar.... dan stromen de gasten binnen en dan moet het 'andere halve werk' gaan gebeuren...
Kleine indicatie.... eerste kerstdag zijn er eerst de ontbijten...... daarna brunchen er ongeveer driehonderdvijftig gasten.... en daarna kiezen zo'n vijfhonderd mensen uit de kerst a la carte kaart.... Daarna komt de tweede kerstdag en dan gebeurd dit nogmaals....met nog een extra brunch binnen een 'andere' locatie in ons bedrijf...en dit zijn enkel de reserveringen... daaroverheen komt nog eens de losse aanloop  Gek dan dat je leest dat vier van de vijf mensen niet in een horecagelegenheid 'aanschuift'.... tijdens deze kerst..... FSIN..... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten