woensdag 5 mei 2010

Horeca op de langere termijn.......

Werkgevers en werknemers binnen de horeca op de langere termijn.
Ik ben bang, waarvoor?
Wel, er wordt gezegd dat er geen goede vakmensen meer te verkrijgen zijn in de toekomst.
Dit houdt in dat dat er veel horecabedrijven een probleem zullen krijgen.
Een werkgever wil perspectief, een doel bereiken, waarschijnlijk commercieel maar toch ook gestreeld worden door uniekisme (nieuw voor de Van Dale)
Het verkrijgen hiervan wordt of werd mede bepaald door aan te nemen chefkok, deze moest hier voor zorgen, maar wat als deze persoon na gedane 'daad' zou willen vertrekken en of eisen gaat stellen.

Dat 'chefs' vertrekken en hun eigen ding gaan doen is een feit, ook binnen de tophuizen.
Dat dit problemen opleverd is ook een feit, dus wat kunnen horecabedrijven doen gericht naar de toekomst, hun kwaliteiten laten borgen door derden?

Controle verkrijgen op koken in commerciele zin is alleen gegund aan de patron-cuisiniers.
Bedrijven die werken met 'toonaangevende medewerkers' zijn en worden meer instabiel naar toekomst. Een bedrijf runnen en jezelf afhankelijk opstellen naar medewerkers is binnen toekomst niet meer acceptabel.
Toch geeft dit tweestrijd: want 'uniekisme wordt bepaald door personen en niet door een bedrijf, waarbij ook nog komt dat uniekisme stoelt op idealisme, koken kun je niet leren, koken is een karakter eigenschap.

Koken is niet te vangen door welke structuur dan ook, koken doe je met liefde of er wordt niet gekookt.
Liefde voor koken kan wel gevangen worden door centralisatie, waardoor gerechten en producten geborgd worden worden en verspreid worden door satellietkeukens.
Maar wie gaat dit meegeven??
Het bedrijf op de persoon!!!

Voor velen een bevrijding, voor enkelen niet en zo hoort het !!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten