zondag 23 mei 2010

'Geduld hebben is een schone zaak'

Dat is waar, iemand die geduld heeft, relativeert situaties. Dit zijn meestal mensen die situaties goed in kunnen schatten en zich aanpassen. Veel mensen hebben geduld, kijk maar eens binnen de supermarkten op een dag voor kerst en of voor Pinksteren. Zonder te morren staan mensen in lange rijen voor de kassa's. Dit is een heel bijzonder fenomeen, mensen weten van de extra drukte en de rijen voor de kassa en toch doen ze hun boodschappen, het in de rij moeten staan leverd geen emotionele problemen op, er is oog voor en het wordt geaccepteerd.

Maar geduld hebben is toch niet altijd een schone zaak voor sommigen, het oog hebben voor situaties en deze kunnen inschatten is niet voor een ieder weggelegd. Vandaag, een drukke dag binnen de horeca, mooi weer, goed gevulde terrassen en een zwoegende bediening als wel keuken.
Dan zou je toch aannemen dat mensen hier 'oog' voor hebben en geduld tonen, maar toch klaarblijkelijk niet. (dit zijn dus de hufters)
Er zijn mensen die situaties niet kunnen in schatten, volle terrassen en restaurants en geen geduld hebben, een dessertje wat vijftien minuten nodig heeft kan dan al teveel zijn terwijl ze de dag ervoor nog in de rij hebben gestaan bij de supermarkt met veel geduld en zonder rumoer!

Weet je wat ik denk, ik begin ook te denken dat mensen inderdaad standaard hufters zijn totdat het tegendeel bewezen is, is het tegendeel bewezen dan zijn dit de mensen met normen en waarden die oog hebben voor situaties.
Deze groep wordt volgens mij steeds kleiner en worden ze met uitsterven bedreigd en dit is niet alleen voor de horeca heel erg maar vooral ook binnen onze huidige maatschappij.

Welkom binnen de wereld van nu, waar de mens tot een egocentrisch wezen is verworden zonder geduld en oog voor elkaar!!

Wat is nu dan nog een 'schone zaak', geen geduld meer hebben en alleen maar ikke, ikke, ikke ????????? (en de rest kan stikken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten