woensdag 19 juni 2013

Wat is geloofwaardigheid....

Het gaat 'lekker' binnen de horeca.... onze nationale trots gaat er de brui aan geven in december en dat is de zoveelste... wordt het misschien tijd om onze maatstaven te herzien. De gidsen stellen weinig meer voor, dus wat is tegenwoordig de maatstaaf voor 'goed'.... zijn zij die de bladen' bevolken tot maatstaaf  verworden.... 

Ik denk van niet, want een ieder is met zijn of haar boterham bezig en dat begint nu echt door te dringen, sterren worden aan de wilgen gehangen, de 'Lekker' wordt blaadje voor het gros dus wat blijft er dan over om een drive te ontwikkelen binnen de keukens.... Ik heb werkelijk waar geen idee. Niemand zit meer te wachten op een 'meestertitel' want wat geeft deze nog aan waarde..... 

We naderen langzaam uur nul, waarbij de prematuur van ons beroep, een fundamenteel gegeven zal kunnen zijn, het circus van weleer is niet meer, de artiesten gaan voor minder en dan vraag ik mij af...... wat is er nog over van de  geloofwaardigheid binnen de horeca.... vanuit waar vindt de 'vernieuwende opbouw' plaats.... 

Moet de nieuwe garde een voorbeeld nemen aan de 'koks', sorry 'chefs' die zoveel mogelijk in de media staan.... of moeten we nog even wachten opdat de 'horecaconjunctuur' haar diepste dal heeft bereikt, want de chef met de meeste media-aandacht is momenteel een maatstaaf verworden, terwijl het vaak mensjes zijn zonder diepgang..... De horeca gaat straks verder zonder 'voorbeelden' en dan zijn we terug bij af, een land zonder culinaire historie....Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten