Een tijdje geleden mocht ik aanschuiven bij de uitgevers van één der bekendste culinaire magazines binnen de horeca en terwijl wij tafelden met al die andere gasten om ons heen, stelde hij mij de vraag, moet ieder stadje een eigen museum hebben. Nee, natuurlijk niet, want stel dat dit wel zo was, dan heeft een museum geen aantrekkingskracht meer, het wordt gemeengoed en zal minder bezoekers trekken..... maar waarom moet elk stadje dan wel een zogenaamd toprestaurant hebben.... was zijn tweede vraag.....
Wat is er mis met een tong meunière, waarom is een dame blanche 'not done'..... Dit waren gerechten die wij die avond ter tafel kregen.... en waarschijnlijk die andere tweehonderd gasten ook....
Natuurlijk is hier niets mis mee, het probleem is echter het ego van de kok en dat heb ik zelf ook, het lijkt te gewoon om zulks te serveren, het is niet uniek en nieuw, maar het is eigenlijk wel lekker, heel lekker en ook nog betaalbaar... dus eigenlijk wel uniek als zulke gerechten binnen Nederland niet veel meer geserveerd worden, uniek als de garingen kloppen en de kwaliteit hoog is, gewoon dus je ding doen zou je kunnen zeggen, geen museum willen zijn maar een trekpleister..... geen gemakkelijke opgave, maar wel te doen denk ik dan, ik weet trouwens ook dat het bedrijf waar wij ter tafel gingen, één der weinigen is die echt met versproducten kan werken, dit enkel en alleen door de omzetsnelheid.... want wij weten allemaal van hoog naar laag, dat als er geen omzetsnelheid binnen een restaurant is, er niet gewerkt kan worden met versproducten...
Nee, elk stadje hoeft geen kopie van een museum te hebben, maar misschien wel een 'lokaaltje' wat authentieke gerechten serveert.... we zien wel wat er gebeurd.... via de 'social media' ....... toch kun je hiervan in de war raken..... ;-))
Geen opmerkingen:
Een reactie posten