vrijdag 23 september 2011

Leerlingen in de keukens zet u schrap.... ;-)

Niet twee, maar zes 'depressies' kunnen Nederland aandoen vanaf de maand November..... de 'persen in gereedheid voor de restaurantgidsen' kopte Horeca Entree.... en dat zegt genoeg..


De Nederlandse horeca zet zich schrap voor de komende... beoordelingen in deze gidsen...... ....slapeloze nachten bezorgen zij vakgenoten....maar waarom eigenlijk.... we doen allemaal hetgeen waar we in geloven, maar laten 'onze belangrijkheid' afhangen van 'inspecteurs' en dan ga ik mij steeds meer afvragen...wie zijn die 'inspecteurs' en hoe komen hun rapportages tot stand...maar laten we reëel wezen, de gidsen hebben invloed en kunnen 'hun' die nog geloven tot wanhoop drijven....... en het is al vaker gebleken dat, dit gevaarlijk kan zijn.....depressief..



Maar wij 'ongelovigen' denken verder en daarom is dit een interessante materie..... voor hun die straks 'vergoddelijkt worden in de gidsen. Zij die 'toonaangevend' blijken te zijn moeten chocolade gaan verwerken in de gerechten die de meeste marge opbrengen. De depressieve mens en dus ook collega, wil zich psychologisch  'vergrijpen' aan chocolade en met deze 'knowhow' kan er opnieuw 'geplukt' worden. De gerechten waarin chocolade wordt verwerkt kunnen worden aangeboden tegen immense prijzen op de kaarten.....maar....
  


... dit heeft ook een keerzijde, want de 'troostzoekende collega' zal zich laven aangaande de ... gerechten waarin chocolade is verwerkt maar dit heeft ook weer een negatieve werking, want het blijkt dat chocolade het humeur aantast.....dus ook van de chefs en dat is van grote invloed binnen de keukens..;-)


Het land wat binnenkort de meeste chocolade gaat importeren zal Denemarken zijn.. denk ik..
Stel dat alles zo zou werken....en dat de psyche der mens inderdaad zo werkt, dan moeten ook wij nu meer chocolade gaan verwerken, vooral nu er een tweede recessie zit aan te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten