EvenTT Culinair heeft binnen haar wedstrijdprogramma, gehouden tijdens de horecabeurs Horeca EvenTT te Assen op 7, 8 en 9 februari een wedstrijd georganiseerd voor Hotelscholen en Horecaopleidingen. Deze wedstrijd vindt plaats op woensdag 9 februari en de opdracht is het bereiden van acht soorten tapas voor vier personen, waarbij de gerechtjes te transporteren moeten zijn voor een catering. De opleidingsinstituten die meedoen hebben een ruimte ter beschikking van ongeveer zestig bij zestig centimeter. Deze dag worden er ook a la minute wedstrijden, gastvrijheidswedstrijden en waarschijnlijk ook bartenderwedstrijden gehouden. Verder is het wedstrijdplein omgeven met interessante organisaties, leveranciers, etc. Pal naast het wedstrijdplein is het Village Saisonnier, een 'dorpje' binnen de beurs waar kookdemonstraties plaatsvinden en waar je kennis kunt maken met kwaliteitsleveranciers zoals Koppert Cress. Diverse leveranciers demonstreren hun nieuwste apparatuur vlakbij het wedstrijdplein. Dit vinden wij belangrijk omdat op deze manier een 'intiem' meetingpoint ontstaat, het is bewust geen 'verdwaalbeurs'. Mede hierdoor is dit ook de plek waar opleidingsinstituten zich uitermate goed kunnen profileren en waar een zeer motiverende en inspirerende wind waait. Meedoen, zien, ruiken, proeven en beleven, dit zijn de kernwoorden binnen ons mooie vak.
De tapasopdracht is goed doordacht en volgens mij gecontroleerd in te vullen door de instituten. Neem van mij aan dat u, uw leerlingen hiermee motiveert. Hoop dat wij elkaar de hand schudden op negen februari!!!!!1
Tapas maken is toch een heerlijke manier om gezamelijk met koken bezig te zijn?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten