woensdag 23 juni 2010

Nieuwe recessie door Stevia?

Recessie binnen de suikerindustrie?
Dit kan gaan gebeuren door het vrijgeven van stevia binnen de Europese Commissie als zijnde product om te consumeren.
De geplante pollen stevia in mijn tuin slaan goed aan. Het duurt niet lang meer of de eerste kopjes suikervrije thee kunnen genuttigd worden. Dat stevia de vervanger van suiker kan gaan worden is niet nieuw, dit gaat gebeuren alleen bepaalde factoren die normale suiker wel bezit heeft stevia niet. (keukentechnisch)
Deze factoren, bijvoorbeeld het carameliseren, het verdikken van vloeistoffen na verhitting zoals bij vruchtensiropen, etc. moeten vervangen worden.
Dit is interessant en beoogt innovatie binnen recepturen, dit is werkelijk innovatief en reëel naar consumenten. Geen lucht verkopen (schuim) maar reëel bezig zijn met gezonde voeding en wel op grote schaal.
Ik wil morgen jam maken, dus een experiment zou kunnen zijn: geen suiker of geleisuiker toevoegen maar aanzoeten met stevia in vloeibare vorm en de binding laten plaatsvinden door een vervangend helder bindmiddel zoals agar-agar of aardappelmeel.

Meer over stevia: onderstaande link naar professor Geuns.
http://www.medinews.be/full_article/detail.asp?aid=3267

Geen opmerkingen:

Een reactie posten