dinsdag 20 juli 2010

Recepturen bijstellen, serveren op kamertemperatuur!!

Dat wij een echte zomer hebben binnen Nederland zal een ieder kunnen beamen, maar deze zomer heeft impact binnen de horeca van Nederland en misschien wel binnen de Horeca van Europa.
Vandaag was een dag waar de betrekkelijkheid van het hebben van recepturen aan de kaak werd gesteld.
Al het werk om gerechten uit te diepen, te omschrijven, blijkt nimmer de moeite waard te zijn.
Nu zult U vragen vanwaar?
Wel, alle recepturen die eindigen op: 'serveren op kamertemperatuur' kunnen vernietigt worden.
Alle voorgerechten, kazen en desserts behoren tot het verleden, inderdaad, ik had geen rekening gehouden met de temperaturen die nu ons land verwarmen.
Onze voorgerechten worden geserveerd op een temperatuur van 30.9 graden, evenals de kazen en de desserts.
Ja, je kunt moeilijk mensen op hun 'donder' geven als zij zich aan de recepturen houden, vandaar de beslissing om alles te herschrijven. (serveren op kamertemperatuur)

Maar plots, was daar was een geniale ingeving, nee, ik hoef niet alles te herschrijven.
Wat je moet doen onder deze weersomstandigheden is, op de menukaart het 'kopje koude voorgerechten' weg halen. Alle voorgerechten zijn 'warme voorgerechten' en dit doe je ook bij de dessert sectie, alleen warme desserts. De kazen zet je weg onder de naam Epoisses (loopkazen).
Het laten rusten van de vlees en of vis, kan op iedere plek binnen de keuken (is gemakkelijk)
Zo zie je maar weer dat onder alle omstandigheden 'helder' denken de eenvoudigste oplossing kan bieden.
Of heb ik toch een 'zonnesteek' opgelopen?

Maar even zonder gekheid, deze temperaturen doen de Horeca geen goed en ook onszelf niet, toch niet gek een siësta op de middag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten