maandag 9 september 2013

Het wiel zal altijd rond blijven.....

Deze week staat in het teken van.... rondkijken, aanhoren, zien en doen.... en dat doen mijn connecties.. We draaien nu een week of drie en hebben diverse 'dingen' uitgeprobeerd...de nieuwe kaart zal waarschijnlijk eind deze week het daglicht zien.... en dan zal de rundersucade niet ontbreken.....

Vandaag kwam Edwin langs.... (Friesland Foods Campina) om de adapters te brengen voor een slagroomapparaat wat ter tray out woensdag... gebracht wordt door Gerben Molenaar en morgen komt er een vriend langs die mensen gaat laten proeven uit zijn 'wagen'... Gino da Deppo komt even wat laten proeven... en die pakt graag uit... de mooiste kazen, de beste pesto's, de mooiste oliën en de meest fantastische pasta's en salsa's....
Woensdag dus Gerben.... en ook Veltman vis...waarbij wij waarschijnlijk te horen krijgen welke 'kotters' hun vis voor ons gaan vangen.....

Belangrijk, voor velen waarschijnlijk niet maar voor mij wel, we hebben een groot terras en volgend jaar worden hier veel 'gebakjes' verkocht van Amoureus.. de slagroom die daarbij zit moet goed zijn.... ik weet uit ervaring dat de bediening vaak moet wachten op de keuken voordat een gebakje in de pass staat.... en dat is irritant, dus de bediening is sneller als ze dit zelf kunnen doen binnen hun mise en place ruimte....zelf een gebakje kunnen pakken,. dan de koffie laten lopen..... en dan gewoon een toefje goede slagroom.... hoe eenvoudig kun je denken... maar dat is het niet..... de bediening moet niet afhankelijk zijn van een keuken.... want koks maken zich hier niet druk om..... dus de meest simpele oplossing... een slagroomapparaatje (Mussana), een koeling en daarnaast het koffieapparaat.... geen irritaties meer en de gast is snel bediend....
En op deze manier gaan we gezamenlijk te werk....onze connecties denken mee, ook aangaande het vers verhaal.... morgen mogen ook de diamanthazen hun 'badje' met aromaten verlaten... ze mogen dan even drogen.... voordat zij de vriezer ingaan....vrijdag kunnen we carpaccio snijden.... met schilvers Reggiano.... een mooie dressing... en goed brood... dat is het leven...

Nog wel even mijn excuses..... het 'balletje' voor aan de toog komt eraan....maar er zijn nog veel 'dingen' die soms 'belangrijker' zijn..... zoals het gesprek met de VWA.... echt een goed gesprek mee gehad twee weken geleden en daar hebben we afspraken mee gemaakt en afspraken moet je nakomen... want ook zij hebben binnen ons bedrijf een adviserende rol...en zo ook aangaande de toekomst........

Café-restaurant Belterwiede.... is mooi en gewoon... maar wordt mooier en interessanter...... dat weet ik zeker.... dat voel ik aan 'mijn' water....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten