vrijdag 10 augustus 2012

#Spanje..... #Kookologie

Spanje heeft een weeralarm afgegeven.... en dan hebben we het niet over 'noodweer' zoals wij dat kennen... maar de temperaturen stijgen boven de veertig graden uit....



Niet handig als je toeristen wilt blijven binnen halen.... waarbij ik aanneem dat op welk vakantieadres je ook komt binnen Spanje.... de isolatiewaarden van muren en ander beschermend materiaal de temperaturen kunnen doen weerstaan... en dat geldt natuurlijk ook voor de 'tenten' op de campings.... die natuurlijk getest zijn binnen de woestijn en waarbij de nomaden alhier hun expertise.... zullen hebben gedeeld... er vanuit gaande... dat dit waar is... moet je de positieve kanten van zulke hoge temperaturen benadrukken......


De term 'laat het vlees op kamertemperatuur komen'.... zou kunnen worden... 'laat het vlees op buitentemperatuur komen'..... sauteer het rundvlees op hoog vuur en .. smullen maar....  Het vlees zal een kerntemperatuur hebben van zo'n vijftig graden.... en mooi zacht van structuur zijn.... en ook het bereiden van een gebakken eitje op de motorkap.... behoort hier tot het verleden..... bij deze Spaanse temperaturen kun je overal een eitje bakken... 



Zelfs op 'de weg..kun je nu bakken'..... en dat is nieuw..... zou dit ook met vlees kunnen.... ;-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten