vrijdag 4 mei 2012

Misbaar of onmisbaar

Bestaan zij nog, mensen die denken dat 'onmisbaarheid' binnen bedrijven hun eigen hachje veilig stelt. Ik denk van wel, maar deze categorie.... sterft gelukkig langzaam uit......





Er zijn nog steeds mensen die niet in het algemeen belang van een bedrijf denken en dat is gevaarlijk.... ze bouwen muurtjes en gunnen medewerkers maar weinig, want, oei, een medewerker mag niet beter worden dan de 'onmisbare'.... want wie weet.... komt zijn of haar baan op de tocht te staan. Deze filosofie binnen een arbeidssituatie heb ik nimmer gekend en of kennis meegemaakt...... en toch bestaat deze 'denkmethodiek' en dan zeg ik... weg ermee...



Ook binnen de horeca heerst deze 'egofilosofie' nog steeds en dat is gevaarlijk, bedrijven moeten niet willen varen op een persoonlijk aangegeven vorm, van invulling en inzicht van werkplek door één persoon.... het bedrijf bepaalt door middel van een transparant beleid. 



De beste leidinggevenden zijn misbaar..... want dezen maken hun 'opvolgers' belangrijker en daar is moed voor nodig..... hun gevoel is niet te kopiëren... maar de werkmethodiek wel..... want die behoort en is opgelegd door het bedrijf........ Wie denk nu nog 'onmisbaar' te zijn moet eens gaan nadenken.... want u bent dit echt niet....... ieder is te vervangen... en zo hoort het..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten