donderdag 16 februari 2012

Uit je dak gaan door eenvoud... #culinaireorgasmes

Zoals we allemaal hebben kunnen ervaren binnen de beurs #Horecaeventt zijn vaak de mooiste culinaire ervaringen.... ook de eenvoudigste... mits je kwaliteiten gebruikt. Nu was er veel lekkers te proeven, maar ik wil er één noemen, zo ook de kleinste. 'Macaron au foie grass'... en daar ga je van uit je dak...... deed me enigszins denken aan de 'hazelino' uit Giethoorn (filo, poedersuiker, ganzenlevercrème en hazelnoot)..... Enfin de macaron was verrijkt met ganzenlever en iets fleur de sel..... dus maken en smullen.... 



Je zou gewoon een plakje ganzenlever ertussen kunnen leggen, maar je zou beter een mousse kunnen maken. Het basisrecept wat ik zelf altijd gebruik om dit soort mousses te maken is simpel..

  • 150 gram ganzenlever
  • 1.2 dl room
  • 1 dl basiscrème (5 gram boter, 6 gram bloem en  1 dl. gevogeltebouillon)
  • 3 gram gelatine
  • zout & peper (weinig)
  • drupje cognac
Ganzenlever smelten in de warme basiscrème, hierin de gelatine oplossen... laten afkoelen. Room opkloppen en door de crème werken...op smaak brengen met de cognac en eventueel iets peper en zout..... spuitzakje vullen en klaar..





Stijn Audenaert geeft duidelijke uitleg, kan dus niet mislukken, zie hier de video 
Gewoon doen..... macarons bakken.... mousse ertussen met een paar korreltjes fleur de sel en dan gewoon uit je dak gaan..... en dat willen we toch eigenlijk allemaal.... het ultieme culinaire orgasme....... door een koekje en wat lever..... Wat doen we soms moeilijk..... !!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten