dinsdag 28 februari 2012

Tipje van de sluier 1.2 #VdVW ....

Moet nog steeds wennen aan de grote bestellingen die wij doen... en die dan ook daadwerkelijk binnenkomen met enorme trucks vanuit het centrale magazijn. Op woensdag en vrijdag komen de 'masterbestellingen' binnen vanuit Voorschoten en die zijn enorm.... Een grote truck rijdt deze dagen richting het noorden en neem van mij aan dat deze 'goed' gevuld is.... 



Het zijn 'reurige' weken binnen ons bedrijf.... want er zitten schaatswedstrijden aan te komen en veel ploegen vertoeven binnen ons hotel... evenals de NOS.... en dat brengt wat teweeg... de Japanse ploeg is zelfs van Schiphol gehaald door onze hostess... en dat heet....service.... want daar zijn we goed in..... maar nog even over de bestellingen..... Elke dag draaien we nu 'livecooking' op de lunch en met diner.... honderden gasten schuiven aan bij deze 'live cooking' en daarnaast draaien we banqueting en a la carte..... kortom..... best wel druk..... dus moet je veel aan voorraad hebben staan.... en dan vind ik het mooiste dat alles vers binnenkomt.... of vanuit Voorschoten of rechtstreeks vanuit de 'partners' van Van der Valk..... en zo ook de vis...






Kilo's aan verse vis komen er binnen en kilo's aan verse vis worden er verkocht... alles op ijs en na 'droogdeppen' zo op de plaat.... het gaat niet per gram... maar per kilo...als je de bestelllingen doet.. twintig kilo verse kabeljauw... twintig kilo zalm.... en dan denk je wat veel.... nee, hoor... voor je het weet is de viskoeling weer leeg...... en dan hebben we het nu enkel over de vis..... 


Aankomende zondag gaan we experimenteren met tonijn op de 'live cooking'.... gewoon voor een paar honderd mensen de beste tonijn bereiden.... gewoon a la minute... met wat soja, look en sesam...... en daaaaaaar hoef ik niet aan te wennen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten