donderdag 3 september 2015

Er gaat een tekort aan koks ontstaan... keuvelt men...

Dat er een te kort aan koks is weten we allemaal, maar een kok is geen kok, zoals een timmerman geen timmerman is, een installateur geen installateur is.... 

Er is een gemis aan gepassioneerde vakmensen die kunnen inspireren en motiveren en dat is een ander verhaal, dat de werkelijke horeca anders is dan al die programma's laten zien weet iedere idioot. De horeca is gewoon hard werken, gepassioneerd zijn maar bovenal motiverend zijn naar medewerkers. 



We kunnen het  Culinaire theater van weleer, wel even doorbreken, want de achtergrond van een 'schreeuwende chef' is erg zielig, 't zijn namelijk mensen die geen controle hebben gehad over hun bedrijf en over hun mensen....De schreeuwende chef is een uit de goot getrokken ego, die denkt god te zijn. (zielig hè)

En die mensen moesten leerlingen opleiden.... 'godverdomme'... stoer hè en de opleidingen waren tot een warwinkel verworden... dus..... 

Maak het eens eenvoudiger.... leer de aankomende zijn of haar theoretische vaardigheden ter opleiding maar maak de opleidingen niet te ingewikkeld... 
Een goede kok is als een timmerman, schilder etc. ... 't zijn praktijk mensen.

Niet bedrijven moeten opleiden, maar de opleidingsinstituten, waarbij een gedegen basis moet worden meegegeven. Bedrijven moeten het vak willen aanprijzen en dat is een weg te gaan.. we hebben hier te maken met creatieve beroepen....  en die passen niet meer binnen onze gekaderde maatschappij.

Natuurlijk zijn er nog wel koks te vinden of te maken...en dat weet ik zeker....ik heb er weer één gevonden........ ;-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten