vrijdag 11 juli 2014

Facetten binnen de horeca....

Wij dobberen al een flink aantal jaren rond binnen Duitsland als de vakantieperioden zijn aangebroken..... meestal op parken binnen het moezel-gebied. Met een gezin van vier aan de dagelijkse tafel weet je door de loop der jaren waar het goed aanschuiven is.... geen 'culinaire hoogstandjes' want daar zit ik binnen een vakantieperiode niet op te wachten......


Binnen de stad Trier eten we altijd bij de Historischer- keller.... een restaurant waar eerlijk en vers gekookt wordt tegen een billijke prijs.... met een ambiance die uniek is door de eenvoud en de geschiedenis..... vooral ook de butter-späzle....bij de gegrilde gerechten....


In Cochem eten we enkel bij Ellis.... vlakbij het park.... ook weer enkel door de ambiance, de prijs-kwaliteit en de snelle service....

Het meest vermakelijk vind ik Ellis.... het concept is puur, eenvoudig, is uitgedacht met als 'trigger' het uitzicht.... en de prijzen lijken van jaren geleden..... dus zeer aantrekkelijk voor gezinnen en wat al niet meer....
Ge bent geattacheerd aan de Moezel (je kijkt uit over).... in de buitenlucht....  gè kunt hier een bordje kopen voor nog geen tientje.... glaasje erbij voor drie euro en misschien, als ge een salade wilt voor drie euro... 
Dit bedrijf zit altijd vol als we binnen Cochem onze tijd doorbrengen....terwijl velen amper iets te doen hebben.... bij Ellis staat één kok, twee 'dieners' en één spoeler.... keuken en restaurant zijn te overzien door deze mensen....  

Ellis weet hoe de toerist is en wat de toerist wil...... haalt Ellis haar marges.... meer dan dat.. Ellis haalt haar sauzen bij de Penny, waarschijnlijk de frisdrank ook.... de flesjes saus komen ook gewoon ter tafel.... de frisdrank is van de bekende merken maar wordt geschonken (ter bar) uit grote flessen...  De gemiddelde gast valt hier voor de prijzen maar geeft meer uit door de ongedwongen en gezellige sfeer...... maar vooral door de ambiance....

Binnen de toeristensector is Ellis binnen Cochem een schot in de roos.... en dat is stof om over na te denken binnen vakantieparken.....gewoon even carte blanche...... 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten