dinsdag 2 juli 2013

Hoe erg kan het zijn... of toch niet...

Veel collega's halen de schouders op als er over convenience wordt gesproken, alsof er gesproken wordt over een enge ziekte of over een ander onheil wat ons ter gronde zou kunnen brengen.... en dat is een interessant gegeven..... want geen keuken binnen ons landje is waarschijnlijk zonder 'dit goedje', maar hier wordt nimmer openlijk over gesproken, want het gebruik hiervan is ook nu nog verfoeilijk en stout... en dat mag niemand weten. 

Eigenlijk is dit ook op het gebied van 'het werken met versproducten'..... ik heb wel vaker geschreven... dat alleen de bedrijven die altijd vol zitten enigszins kunnen werken met versproducten en de rest werkt niet met 'vers' want dat bestaat niet.....  dat is een feit...

Iemand vroeg mij om mijn mening aangaande convenience.... maar mijn mening is niet zo belangrijk... want iedere kok binnen ons landje werkt ermee... dus het is gewoon goed. Iemand die dit zal tegenspreken zal van een andere planeet komen om dit tegen te spreken... Het probleem is dat er maar weinig zijn die het willen toegeven, want het gebruik van convenience doet afbreuk aan je naam wordt er dan gezegd, maar dan denk ik, iedere kok die er geen gebruik van maakt ( en deze bestaan niet meer) is totaal de weg kwijt, stel dat je alles tegenwoordig nog zelf zou maken..... de tomatenpuree, het brood, de tomatenketchup.... dan zou dit betekenen dat er wel heel veel gespecialiseerd personeel nodig zou zijn binnen zo'n keuken...... en personeel kost een paar duiten..... en dat zal moeten worden doorberekend op het bord.....  ook geeft sommige convenience een betere controle op het het haccp verhaal en dat is soms ook heel geruststellend met al die 'klote-regeltjes' van tegenwoordig....

Ik heb veel met convenience gewerkt,..... vaak met vers... en vaak met minder vers.... en dat doet iedere collega..... want zonder convenience kan niemand meer en met echt vers werken kan ook niemand meer.... alleen zij die elke dag vol zitten kunnen een bepaalde versheid garanderen..... en de rest werkt gewoon met convenience en niet altijd vers.... erg hè.... om zoiets toe te geven..... 
Natuurlijk moet je wel even je prijzen aanpassen als je niet echt met vers werkt en je met convenience werkt.... want we moeten wel reëel blijven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten