woensdag 18 juni 2014

Met een korrel zout..... doe je meer...

Op achttien juni hebben we de herexamens afgenomen bij het Drenthe College te Emmen... alle acht kandidaten zijn geslaagd.... en dat geeft een goed gevoel....





Toch wil ik een kanttekening plaatsen en dat heeft betrekking op de leerbedrijven en de leermeesters. Dat een leerling kookt op de manier van het leerbedrijf is te begrijpen, echter de hoofdgerechten missen (uitzonderingen daargelaten) een smakelijke touche... zijn vaak te groot en missen de juiste cussion. Ook wordt het vlees vaak getrancheerd voordat het ter oven gaat. Ik denk dat de chefs van de leerbedrijven hun leerlingen, net zoals vroeger niet aan de 'kachel' laten staan, waardoor een examen-kandidaat zich ongemakkelijk voelt aangaande de bereidingen van de hoofdgerechten. Ik vind dit onbegrijpelijk, als er bedrijfstechnisch voor gekozen is om als leerbedrijf te fungeren.... een leerbedrijf hoort leerlingen te begeleiden naar een totale zelfstandigheid.



Een examen afnemen is en blijft moeilijk.... maar toch was het een aangename dag.... soms doen jonge mensen je verbazen..... Iedereen van harte, maar de chefs en de leerbedrijven moeten zich nu wel eens achter de oren krabben.... u leidt zelfstandig-werkend koks op die kunnen functioneren binnen elk bedrijf..... maar doet u dit ook echt... of kiest u enkel voor de gemakkelijke weg en maakt u enkel gebruik van de voordelen om met leerlingen te mogen werken.... proficiat kandidaten.... het is u gegund.... nu wordt het tijd voor de 'kachel'..... ;-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten