tag:blogger.com,1999:blog-3245096611240201298.post687772374718651300..comments2023-10-20T06:33:34.754-07:00Comments on Harry Bult: Gespecialiseerd-kok en dan... wat is de meerwaarde..Unknownnoreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3245096611240201298.post-39393045528168668502011-09-01T01:59:36.450-07:002011-09-01T01:59:36.450-07:00Ben het hier niet helemaal met u eens. Naar mijn w...Ben het hier niet helemaal met u eens. Naar mijn weten zijn deze oplepelen gen gespecialiseerd kok niveau er al. Maar zit er enorm verschil in stof en werkwijze in de verschillende scholen die ze aanbieden. Zo ben ik 6 jaar geleden begonnen in Leeuwarden met de gespecialiseerd kok opleiding en bestond deze alleen maar uit theorie. Daarom ben ik er toen ook mee gestopt. Een jaar later ben ik begonnen in appeldoorn en deze opleiding bestond alleen maar uit praktijk die door meesterkoks werden gegeven. Ik vond dit een absolute meer waarde en heb in 2 jaar meer technieken en vaardigheden geleerd dan in 4 jaar zelfstandig werkend kok. Want daar leer je geen bonbons, soufle, taarten, terrines, paté"'s, ballontines, sauzen, fonds maken en hele dieren verwerwerken zoals hazen, konijnen, reeën, wilde zwijnen etc. Ik vind dat een gespecialiseerd kok wel een absolute meerwaarde is in een keuken, maar is het afhankelijk van op welke school deze gezeten heeft.Marco Gruppennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245096611240201298.post-78988379019237482902011-08-31T23:11:14.932-07:002011-08-31T23:11:14.932-07:00Sinds in de jaren "90 dhr. Josefszoon via ...Sinds in de jaren "90 dhr. Josefszoon via 't svh leermeesteroverleg een verhandeling kwam houden over de vernieuwende opleiding hadden we kunnen weten dat onderwijs aan de haal zou gaan.<br />Al jaren is gebleken dat het "oor" van de diverse stichtingen naar 't bedrijfsleven doof is, terwijl de mond hard schreeuwt....<br />Door m'n werkzaamheden van tegenwoordig kom ik in veel bedrijven en zie de vicieuze cirkel van geen of ongemotiveerde leerlingen en wanhopige chefs. What the hell, met ondernemers die een paar handjes goed genoeg vinden en niet meer op termijn willen denken. De komende periode zullen er velen, en dan met name in 't westen, de haren weer uit hun kop trekken over 't gebrek aan mensen. En dat terwijl de omzetten een boost krijgen men blij zal zijn als september om is.... en dan moet 't nog december worden. <br />Groet, John<br />Ps Anoniem heeft ook leerlingen die wellicht meelezen...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245096611240201298.post-79814656369719103492011-08-31T16:07:05.930-07:002011-08-31T16:07:05.930-07:00Waarom anoniem??? ...als je reageert..Waarom anoniem??? ...als je reageert..Harry Bulthttps://www.blogger.com/profile/15942252263994954023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245096611240201298.post-85061383465056638412011-08-31T15:40:39.967-07:002011-08-31T15:40:39.967-07:00tegenwoordig doe je een koksopleiding van 4 jaar. ...tegenwoordig doe je een koksopleiding van 4 jaar. en dan krijg je gewoon alles erbij bijv. leermeester. ik had een leerling die zelf niks kon.. en niks wilde leren maar had al wel effe zn leermeester gehaald op school... gewoon een lachertje die opleidingen van tegenwoordig..Anonymousnoreply@blogger.com