tag:blogger.com,1999:blog-3245096611240201298.post492078136866628365..comments2023-10-20T06:33:34.754-07:00Comments on Harry Bult: De horeca van nu.... zegt mij niets en daar wordt ik moe vanUnknownnoreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-3245096611240201298.post-58457008933458226572017-07-02T02:36:24.933-07:002017-07-02T02:36:24.933-07:00Beste Harry, als de jonge koks denken dat ze nog o...Beste Harry, als de jonge koks denken dat ze nog op de manier van de generatie van Cas Spijkers kunnen overleven dat moet ik ze helaas teleurstellen. Er zijn er maar een paar die zich door echt de top te koken de grandeur en stijl van weleer, aangepast aan deze tijd, kunnen permitteren. De huidige gasten willen ontspannen, spannend en origineel eten en het liefst verrast worden door gerechten, de manier van presenteren en vooral delen met elkaar. En dat is goed. Veertig jaar geleden had iedere sterrentent in Europa min of meer hetzelfde op de kaart staan en at je overal ongeveer dezelfde gerechten. Niets mis mee maar die tijd is echt voorbij hoor. Het klinkt een beetje als heimwee van een oude monnik die er nog steeds spijt van heeft dat de boeken niet meer handmatig gekopieerd worden in plaats van te drukken. Tijden veranderen en in denk dat de ontwikkelingen in de keuken het vak onnoemelijk veel moeilijker maken maar tegelijkertijd ook veel interessanter. En nog even over de Adria broertjes: die hebben momenteel al zeker vijf enorm succesvolle restaurants die allemaal gigantisch goed draaien en waarvan de jonge generatie alleen al door de toewijding en gedrevenheid die deze mannen hebben enorm veel kunnen leren.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04034929908513003750noreply@blogger.com