tag:blogger.com,1999:blog-3245096611240201298.post4336661787757460328..comments2023-10-20T06:33:34.754-07:00Comments on Harry Bult: Wees eens reëel horeca-ondernemers, wat betreft de tekorten aan personeel binnen de horeca Unknownnoreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3245096611240201298.post-60676804165892732542018-07-13T14:15:08.871-07:002018-07-13T14:15:08.871-07:00Bedankt voor de reactie, daar houd ik van, maar wa...Bedankt voor de reactie, daar houd ik van, maar wat is uw naam?<br />Harry Bulthttps://www.blogger.com/profile/15942252263994954023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245096611240201298.post-6195589287399321672018-07-12T16:31:19.038-07:002018-07-12T16:31:19.038-07:00Chapeau Michel. Kleine marge, dure chef koks (goei...Chapeau Michel. Kleine marge, dure chef koks (goeie bijna onvindbaar), hoge huur en mensen die alleen gaan eten met 2de menu gratis bonnen. Of mensen die Nederlands kraanwater zo fantastisch vinden en dus niet betalen voor een drankje. Daarmee kun je geen super salaris betalen. Daarbij is het tegenwoordig taboe sommige medewerkers kritiek te geven. Lastig soms... Gelukkig blijven er altijd gepassioneerden zo hier en daar :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245096611240201298.post-75104754233332360192018-07-12T02:31:55.376-07:002018-07-12T02:31:55.376-07:00Daarnaast mag tegenwoordig elke zelfrespercterende...Daarnaast mag tegenwoordig elke zelfrespercterende retailer een koffiecorner met broodjes, salades e.d. inhouse exploiteren (boekhandels, bibliotheken, enz...) Als we de horeca zo waardevol vinden en de mensen in de sector een goed salaris en cao gunnen moeten we de sector wellicht opnieuw vorm geven en toekomstbestendig maken.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10283777015656401710noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245096611240201298.post-1874041794716556362018-07-12T02:27:14.695-07:002018-07-12T02:27:14.695-07:00Een serieus probleem zijn de magere marge's. J...Een serieus probleem zijn de magere marge's. Jan de Hollander is geil op korting. Net als in de vliegticket en hotel markt wordt er door grote spelers als iens, social deal e.d.een tussenmarkt gecreëerd die nog eens extra de kaasschaaf er overheen haalt met commissie en kortingacties die zo sterk zijn dat niet elke ondernemer deze kan weigeren. Het lijkt er inmiddels op dat de consument niet meer de prijs wil betalen voor goede horeca. Het indirecte gevolg is dat het salaris idd schandalig laag is voor de uren en productiviteit van veel horecamedewerkers. Alleen of die ruimte er is om dit naar normaal niveau te tillen betwijfel ik. De pandhuur en kosten reizen de pan uit. Wat er straks overblijft zijn grote ketens en zeer kleine gelegenheden zonder personeel. Het probleem is volgens mij groter en gaat dieper dan een alleen een slechte cao.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10283777015656401710noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3245096611240201298.post-13702864352597897052018-07-12T00:28:23.822-07:002018-07-12T00:28:23.822-07:00Kijk dan ook eens, ter vergelijk, naar de salaris...Kijk dan ook eens, ter vergelijk, naar de salarissen in de supermarkt en bijvoorbeeld de thuiszorg. <br />Met secundaire arbeidsvoorwaarden kom je er als werknemer helemaal niet slechter uit. <br /><br />Maar ja. .. je moet wel plezier hebben in je werk en willen werken op de meest onmogelijke tijden (als je vrienden vrij zijn)....Anonymousnoreply@blogger.com